Chirurgische mondkapjes (50 stuks)


sinds 11-1-2021 03:05:16

prijs: € 24,95
Locatie : Antwerpen  (Antwerpen)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving


Veelal kunnen patiënten in ziekenhuizen door diverse oorzaken een verminderd afweermechanisme hebben.
Deze maskers zijn dus ontwikkeld om niet te besmetten, maar zijn NIET ontwikkeld om jezelf goed te beschermen tegen besmetting. Het beschermt enigszins omdat het voorkomt dat bloed of lichaamsvocht van anderen in je mond of neus kunnen komen. Dit bv bij een operatie of als een zieke patiënt moet niezen of hoesten.
Deze maskers zijn gemaakt van diverse lagen “non-woven” textiel. Dit kenmerkt zich door een hoge kwaliteit maar geringe productiekosten. Door diverse soorten van deze materialen op elkaar te gebruiken ontstaat er een perfecte barrière voor lichaamsvocht wat vrijkomt bij praten , hoesten of niezen. Het materiaal is soepel, volgt gemakkelijk het gezicht en voelt daardoor prettig aan.
Deze materialen zorgen dmv zeer kleine gaatjes ervoor dat kleine particelen / deeltjes niet kunnen passeren maar dat de luchtstroom wel zonder veel beperkingen kan doorstromen. Dit zorgt ervoor dat men in deze maskers makkelijker kan ademhalen. Dus bij sporten of lichamelijke inspanning zal een Chirurgisch masker prettig in gebruik zijn.
NOTE; FFP2 maskers die zo kleine gaatjes hebben waardoor virussen niet kunnen passeren, beperken in lichte mate het gemakkelijk ademen wel. Deze maskers beschermen wel tegen besmetting maar zullen minder prettig zijn bij wat meer lichamelijke inspanning.
 
Het opzetten van het chirurgisch masker moet met beleid gebeuren. Dit om te voorkomen dat men zelf alsnog wordt besmet met de virussen die op de buitenkant van het masker kunnen zitten.
Hierbij de te nemen stappen.
Gebruik in 13 stappen;
1. Zorg ervoor dat je handen schoon zijn, desinfecteer je handen eerst eventueel met een handalcohol, hand gel of desinfecterende zeep.
2. Zorg ervoor dat het masker goed op je gezicht aansluit. Mocht het masker namelijk niet goed aansluiten, dan kan je alsnog ongefilterde vervuilde lucht inademen via de randen. 
3. Zorg ervoor dat je je goed geschoren hebt. Het masker werkt namelijk een stuk minder goed bij baardgroei of stoppels. De randen van het masker sluiten dan niet goed aan op het gezicht. Dus het is van harte aan te raden om goed te scheren voor gebruik. 
4. Bij lang haar blijft het masker niet goed zitten. Dus als je lang haar hebt, zorg er dan voor dat je het in een staart hebt zitten en steek het op indien mogelijk. 
5. Trek het masker open en buig daarbij de neusbeugel dicht. Metalen stripje boven de neus.
6. Houd het masker in de ene hand en de elastieken in de andere hand.
7. Houd het masker onder je kin,
8. Zorg ervoor dat de flap onder je kin goed naar achteren zit.
9. Plaats de elastieken achter de oren.
10. Plaats de bovenkant van het masker net onder de neusbrug. Dat is het zachte deel van de neus. Druk het masker met twee handen aan beide kanten tegelijkertijd aan. Beweeg daarbij van boven naar beneden. Let er wel op dat je deze handeling goed uitvoert, anders kan er snel een kier ontstaan.
11. Voel of het masker goed aansluit.
12. Na gebruik kan het masker de afvalbak in, het is namelijk voor eenmalig gebruik.
13. Mocht je lekkage vermoeden, probeer dan het masker op zo’n manier te plaatsen dat er geen lekkage meer optreedt.
 
Hoe verwijder je veilig een mondkapje?
 ● Doe eerst je handschoenen uit.
Desinfecteer je handen.
 ● Pak niet het masker aan de voorkant, (daar is het masker mogelijk vervuilt) maar alleen de elastieken
 ● Doe je kin naar voren, en buig
Kenmerken: Kopen in AntwerpenKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Zoekertjenummer: 23904315 Meld aan Aanbod